Heeft u plannen om te verbouwen? Denk aan stofbeheersing!


Heeft u plannen om op korte termijn uw badkamer te renoveren of uw keuken te verbouwen? Dan is het van belang om ook aan uw gezondheid te denken tijdens deze werkzaamheden. Uit onderzoek blijkt dat bij bouwwerkzaamheden hoeveelheden bouwstof kunnen vrijkomen, die de normen voor een veilige werkplek overschrijden. Fijn bouwstof, ook van materiaal dat niet giftig is, kan een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van longkanker.

Dit is niet alleen van belang voor werknemers en werkgevers in de bouw. Maar ook voor particulieren die hun huis of een deel hiervan willen verbouwen. Met name bij werkzaamheden zoals boren, frezen en zagen komt veel bouwstof vrij dat bij langdurige inademing schade kan toebrengen aan de gezondheid van de longen en de ogen.

U kunt dit op eenvoudige wijze voorkomen door te zorgen voor voldoende stofafzuiging tijdens uw verbouwing. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door tijdelijk een ventilator voor stofafzuiging te gebruiken en deze aan te sluiten in de ruimte waar u uw verbouwingswerkzaamheden uitvoert. De ventilator voert de door bouwstof vervuilde lucht af en zorgt voor nieuwe, gezonde frisse lucht. Hierdoor kunt u in goede en gezonde omstandigheden werken aan uw nieuwe (t)huis. Ook wordt op deze wijze voorkomen dat het stof zich naar andere ruimtes verplaatst.

Bouwstof.be is gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van verschillende soorten ventilatoren, die tijdens een verbouwing kunnen worden gebruikt. U kunt een Dryfast ventilator voor stofafzuiging huren of kopen bij een bedrijf bij u in de buurt. Ook leveren wij andere Dryfast apparatuur die goed van pas kan komen bij bouwwerkzaamheden, zoals bouwdrogers, elektrische kachels en meetapparatuur. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website of contact opnemen via ons e-mailadres info@bouwstof.be.

Bouwstof.be wenst u alvast een succesvolle verbouwing toe!

Bouwdroger tip: Zorg voor ventilatie


Een van de belangrijkste bouwdroger tip die we je kunnen geven, is het zorgen voor genoeg luchtcirculatie. Als jouw chopper zojuist een chappevloer heeft aangelegd en je wilt deze op zo efficiënt mogelijk drogen, dan is het absoluut de moeite waard om de volgende bouwdroger tip te volgen.Meer ventilatie betekent sneller drogen

In een eerdere bouwdroger tip heb je misschien al kunnen lezen dat het plaatsen van extra bouwdrogers geen nut heeft. Dit klopt. Een bouwdroger maakt namelijk gebruik van de natuurlijke processen van vocht opnemen en vocht opnemen.

Wat houdt dit precies in? Een bouwdroger neemt vocht uit de lucht op. Omdat het vochtgehalte in de lucht daalt, zal vocht uit bouwmateriaal verdampen en opgenomen worden door de lucht. Het proces herhaalt zich daarna totdat de lucht vrijwel vochtvrij is.

bouwdroger

Sneller drogen met ventilator of kacheltje

De beste manier om het bouwdrogen te versnellen, is het plaatsen van een ventilator of een kacheltje. Een ventilator zorgt voor extra luchtcirculatie en een kacheltje zorgt voor een hogere temperatuur in de kamer. Beide zorgen ervoor dat vocht beter kan verdampen, waardoor deze in de lucht opgenomen kan worden en opgezogen kan worden door de bouwdroger.Bouwdroger tip: Sneller drogen van anhydriet vloeivloer


Vochtproblemen komen op grote schaal voor in woningen, panden en garages en zorgen ieder jaar weer voor veel schade. Door het opvolgen van iedere bouwdroger tip kun je ook in jouw situatie voorkomen dat vochtproblemen jouw renovatie tot een nachtmerrie maken.Een van de momenten dat er vocht in je huis ontstaat, is tijdens de afwerkfase van een huis. In de bouwmaterialen die gebruikt worden door de chopper en de stukadoor zit namelijk veel water welke in de lucht terecht komt. Daarom geeft iedereen dan ook als bouwdroger tip om een bouwdroger neer te plaatsen.

Wanneer een bouwdroger plaatsen kan verschillen

Het beste moment om een bouwdroger te plaatsen is weer voor eerdere situatie anders. Een bouwdroger tip die veel gegeven wordt, is om de ruimte eerst de kans te geven op natuurlijke wijze te drogen. Op deze manier voorkom je scheuren en andere schade aan de chapevloer en het plasterwerk.

In het geval van een anhydriet vloeivloer is het aan te raden om meteen na 48 uur natuurlijk drogen een bouwdroger te plaatsen. Als je te lang wacht met het plaatsen van een bouwdroger, zal het droogproces langer duren vanwege de kristalvorming in het materiaal.

Bouwdroger tip: Plaatsen van bouwdroger afhankelijk van gebruikte materialen


Een bouwdroger wordt meestal geplaatst tijdens de afbouwfase van een bouwproject. Dit is dan ook geen bouwdroger tip. Na het leggen van het chapewerk voor de vloer en het pleisterwerk van de muren, komt er een hoop vocht in de lucht. Het is dan ook een voor de hand liggende zet om een bouwdroger te plaatsen.

Maar is het ook een goed idee om meteen een bouwdroger te plaatsen? Een goede bouwdroger tip is om dit niet meteen te doen.Eerst natuurlijk laten uitharden

Om krassen, scheuren en kreuken in het chapewerk te voorkomen, is het noodzaak om deze eerst op eigen kracht te laten uitharden. Wanneer je meteen een bouwdroger neerzet, loopt je het risico dat je het chapewerk en het plasterwerk beschadigt.

Wanneer bouwdroger plaatsen?

Wanneer is dan het beste moment om een bouwdroger te plaatsen? Onze bouwdroger tip is om aan jouw chapper te vragen welke materialen gebruikt zijn en het plaatsen van de bouwdroger hierop aan te passen. In het geval van vers zand-cement beton is het bijvoorbeeld het beste om eerst een weekje te wachten met het plaatsen van de bouwdroger.

Bouwdroger tip: Zorg voor betere kamer temperaturen


Een belangrijke bouwdroger tip voor het sneller laten drogen van bouwmateriaal in de wintermaanden, is rekening houden met de temperatuur. Als het buiten koud en guur is, dan is dit binnen, zonder verwarming, zeker hetzelfde geval. En dat is niet handig als je binnen bouwdrogers hebt staan.Bouwdrogers onttrekken vocht uit de lucht op een snelheid die afhankelijk is van de hoeveelheid vocht in de lucht. Maar als het op deze ruimte heel erg koud is, blijft vocht in het bouwmateriaal aanwezig, ook als de bouwdroger al het vocht uit de lucht ontrekt.

Bij koude temperaturen gaat het basisprincipe van de bouwdroger, namelijk het onttrekken van vocht uit bouwmateriaal door vocht uit de lucht te onttrekken, niet op.

Dit kun je voorkomen door te zorgen dat de temperatuur in de ruimte minimaal op kamertemperatuur ligt. Wij geven dan ook als bouwdroger tip mee om in de wintermaanden zeker weten ook een kacheltje of iets dergelijks naast de bouwdroger te plaatsen.

Bouwdroog tip:Meerdere bouwdrogers versnelt het droogproces niet


Het is niet nuttig om meer bouwdrogers te plaatsen om een ruimte of huis sneller te drogen. Dit heeft te maken met de interne werking van de bouwdroger. Onze bouwdroger tip is dan ook om niet klakkeloos extra bouwdrogers te plaatsen.Een bouwdroger onttrekt namelijk op natuurlijke wijze vocht uit de lucht. Als er meer vocht in de lucht is, zal de bouwdroger meer vocht kunnen onttrekken. De snelheid wordt dus voornamelijk bepaald door het vochtgehalte van de lucht.

http://www.bouwdrogers.com

Je kunt echter de bestaande bouwdrogers wel efficiënter laten werken door te zorgen voor extra ventilatie (betere circulatie van lucht) en het plaatsen van een verwarming (hoge temperatuur zorgt ervoor dat meer vocht opgenomen kan worden).

http://www.bouwdrogers.be

Als je dus al van te voren hebt bepaald hoeveel bouwdrogers je nodig hebt voor het gehele oppervlak, zal het plaatsen van extra bouwdrogers geen invloed hebben. Met deze bouwdroger tip kun je dus een hoop geld besparen.Huren van een bouwdroger : ook op de productievloer


Veel mensen zijn onder de veronderstelling dat een bouwdroger huren enkel de moeite waard is tijdens het renoveren of bouwen van een huis. Niets is minder waar.

Ook nadat een huis of een pand is afgeleverd, kunnen er vochtproblemen ontstaan. Een bouwdroger huren is dan ook op ieder moment een reële mogelijkheid.Voorbeeldschets

Dat een bouwdroger huren ook buiten een renovatie of buiten nieuwbouw nodig kan zijn, kwam een producent van suikerproducten snel achter. In de industriehal waar het suikerwerk werd geproduceerd, constateerde men soms een hoge luchtvochtigheidsgraad. Na onderzoek vond men een correlatie tussen het vastlopen van de machines en veel vocht in de lucht.

Omdat het niet mogelijk was de industriehal geheel af te sluiten en dus vocht in de lucht te voorkomen, koos men ervoor om een vaste bouwdroger op locatie te installeren. Deze neemt vocht uit lucht op zodat de machines niet meer vastlopen.

Bouwdroger huren biedt vaak uitkomst

Een bouwdroger huren biedt dus, zoals dit bovenstaande voorbeeld opnieuw aantoont, de oplossing voor vochtproblemen, of het nu om je eigen huis gaat of een fabriekshal. Vochtproblemen kunnen overal ontstaan. Wanneer je een tijdelijke oplossing zoekt, kun je ook een mobiele bouwdroger huren.

Een energiedrankenfabrikant kampte met ernstige productieproblemen. Door een te hoge luchtvochtigheid op bepaalde dagen, nam de suiker teveel vocht op en begon het te klitten. De productie liep daardoor geregeld vast.

.

Vochtproblemen oplossingen voor lekkende keldervloer


Vochtproblemen verhelpen zou een hogere prioriteit moeten zijn voor huiseigenaren dan in de praktijk vaak het geval is. Een inwoner uit de provincie Oost Vlaanderen kwam daar zelf op een nare manier achter. Door te laat naar de juiste vochtproblemen oplossingen te zoeken, is de keldervloer geruïneerd. Een schadepost van een duizenden euro's.Hoe kun je deze vochtproblemen verhelpen?

Hoe kun je deze vochtproblemen verhelpen? Laten we de situatie eerst even onder de loep nemen.

Het huis van de familie uit Ninove is volledig onderkelderd (100 vierkante meter met diverse ruimtes). De vloer van deze kelder is echter zeer dun en bovendien slecht afgewerkt. Deze vloer is een gemakkelijk prooi voor vocht.

In Oost Vlaanderen, zeker rondom de dender, kan het soms flink regenen. Het regenwater trekt de grond in. Het grondwater komt, door middel van scheurtjes in de vloer, weer naar boven. De heer des huizes had een dompelpomp in de kelder gezet om zo het water weg te pompen. Er zijn echter betere vochtproblemen oplossingen.

Welke vochtproblemen oplossing is wel geschikt?

De inwoner heeft de klassieke fout gemaakt door te stellen dat door het wegpompen van het grondwater het probleem wordt opgelost. Door de lekkende keldervloer is het vochtgehalte in lucht echter sterk toegenomen. Het resultaat is dat vocht in de muren trekt en dat de vloer bovendien vocht blijft vasthouden.

Als de man naast een dompelpomp ook een vaste bouwdroger had geplaatst, zou de vocht uit de lucht getrokken worden waardoor vocht geen kans krijgt om zich in de muren en in de vloeren te trekkenVersnellen droogproces: ook als het gaat om het bewaren van voertuigen in de garage
Het bewaren van exclusieve voertuigen als sportwagens of motoren is iets dat zorgvuldig moet worden gedaan. Een garage moet aan flinke waslijst van eisen voldoen om ervoor te zorgen dat de voertuigen in perfecte conditie blijven. Zo niet, dan neemt het risico op schade aan een of meerdere voertuigen toe. Wanneer het dus vochtig in de garage wordt, is het versnellen droogproces noodzakelijk.Hoe een vochtige garage een klassieker kan vernietigen

Een vochtige garage kan al snel veel schade berokken aan een voertuig. Stel je het volgende scenario voor. Een garage houdt voor een motorclub de collectie Harley-Davidsons in bewaring. Men verwacht dat deze klassieke motoren er perfect uit blijven zien. Daarnaast moeten de motoren op ieder moment rijklaar zijn.

Het is echter lastig om vocht geheel uit een garage te houden. Maar omdat de motorclub vertrouwd op de expertise van het garagebedrijf, moet er dus een oplossing gevonden worden.

Sneller bouwdrogen helpt ook in deze situatie

Het garagebedrijf heeft er in dit geval voor gekozen om een vaste ontvochtiger in de garage te plaatsen. Daarmee is afgekeken bij een aannemer die een oplossing zocht voor sneller bouwdrogen. Een vaste ontvochtiger zorgt voor het versnellen droogproces. Hierdoor ontstaat er geen condens waardoor de Harley's altijd rijklaar zijn en er bovendien geen roestvlekken vormen.

Vanaf wanneer mag ik een bouwdroger plaatsen?


Een bouwdroger is een prima manier om vochtproblemen tijdens en na de afbouw op te lossen. Omdat bouwmaterialen veelal met water worden gemengd, blijft er na afloop altijd veel vocht achter. Wanneer er geen actie ondernomen wordt, zal dit vocht op den duur voor problemen zorgen.Maar vanaf wanneer kun je een bouwdroger in jouw woning plaatsen? Timing is in dit geval zeker van belang. Je moet de bouwdroger niet te laat in de ruimte plaatsen maar ook zeker niet te vroeg.

Waarmee moet je rekening houden met het plaatsen van een bouwdroger

Voordat je een bouwdroger plaatst, is het belangrijk dat je de ruimte op een aantal zaken controleert.

- De ruimte moet goed afgesloten zijn zodat buitenlucht niet door middel van de wind met de binnenlucht kan mengen

- De ruimte moet vorstvrij zijn zodat er niet extra vocht ontstaat

- De plasterwerkzaamheden zijn minimaal 24 uur geleden afgerond

- De chapewerkzaamheden zijn minimaal 7 dagen geleden afgerond

In sommige gevallen is er sprake van een uitzondering. Zo zul je indien de muren te vochtig zijn om te stuken van te voren al een bouwdroger moeten inzetten

Waarom een bouwdroger na de plaster- en chapewerkzaamheden inzetten

Waarom is het ideale moment voor de bouwdroger na de plaster- en chapewerkzaamheden? Dat is eenvoudig te verklaren. Beide werkzaamheden zorgen namelijk voor veel vocht in de ruimte en door minimaal 24 uur en, in het geval van chapewerkzaamheden, 7 dagen te wachten, krijgen beide de kans om voor een deel op natuurlijke wijze te drogen.Door deze aanpak loop je niet achter op schema en voorkom je barsten en scheuren in de muur en in de vloer.Tips bij gebruik van bouwdroger


Als je zelf betrokken bent bij het bouwen of de verbouwing van je huis, dan ben je op hoogte van het feit dat het gros van de materialen die tijdens dit proces gebruikt worden vermengd worden met water. Al dat vocht blijft tijdens en na de afbouw aanwezig als je geen maatregelen neemt.De gevolgen van een te hoge vochtconcentratie in je woning kunnen desastreus zijn. Vocht stimuleert de ontwikkeling van schimmels, veroorzaakt een muffe lucht in de woning en tast de stevigheid van hout- en betonconstructies aan.

Een van de meest gangbare oplossingen voor het voorkomen van vochtproblemen in het huis is het inzetten van een bouwdroger. Maar hoe kun je een bouwdroger in deze situatie het best gebruiken?

Drie tips voor het gebruik van de bouwdroger

In sommige gevallen is het simpelweg niet voldoende om een bouwdroger in de ruimte te zetten en in te schakelen. Timing speelt een grote rol en afhankelijk van de omgeving en omstandigheden zul je extra maatregelen moeten treffen.

- Een bouwdroger zal minder goed functioneren bij lage temperaturen. Wanneer de temperatuur in de kamer onder de 12 °C ligt zal de lucht niet verdampen waardoor het lastiger wordt om vocht uit de lucht te onttrekken. Kies daarom voor een bouwdroger met ingebouwde warmtepomp of plaats een elektrische kachel of een stookkacheltje in dezelfde ruimte met de bouwdroger.

- Het plaatsen een ventilator in dezelfde ruimte als de bouwdroger is een goede manier om de werking van deze effectiever te maken. Dankzij de ventilator ontstaat er een betere luchtcirculatie waardoor ook vocht uit de hoeken en de lastig bereikbare ruimtes te onttrekken. Hierdoor zal de ruimte dan ook veel sneller droger worden.

- Het is het beste om te beginnen met bouwdrogen zodra het aanbrengen van het plasterwerk en de chappe klaar is.

We hopen dat deze tips je helpen met gebruik van de bouwdroger.

bouwdroger

Hoe werkt een bouwdroger?


Vocht in een woning kan tot een hoop ellende leiden. Het is daarom noodzakelijk om de juiste maatregelen te nemen. Een overmaat aan vocht in een woning kan niet alleen ontstaan door een lekkage of waterschade. Ook tijdens de bouw zelf ontstaat er veel vocht in de lucht en dus in de woning zelf.Om vochtproblemen op te lossen, wordt in veel gevallen aangeraden een bouwdroger in de ruimte te zetten. Maar hoe werkt een bouwdroger precies?

De werking van een bouwdroger

Een bouwdroger is een apparaat dat vocht uit de lucht opneemt waardoor meer vocht uit de vloer en de muur onttrokken kan worden. Op deze manier wordt namelijk het evenwicht weer hersteld.

De bouwdroger maakt intern ook gebruik van dit principe. Een roterende compressor comprimeert in het apparaat koelgas waardoor de temperatuur van het gas stijgt. Daarna wordt het gas doorgevoerd naar het condensorblok. Hier wordt het hete gas afkoeld. Het resultaat is dat het gas condenseert en uitzet waardoor in het verdamperblok het koelmedium vrijkomt. Om deze reactie te veroorzaken, is warmte nodig, welke wordt onttrokken uit de lucht. Hierna zuigt de compressor een nieuwe lading koelgas aan waardoor het bovenstaande proces zich herhaald.

Omdat de bouwdroger enkel gebruikt maakt van natuurlijk koelgas en de lucht in de ruimte zelf, is dit een veilige methode om korte metten te maken met vocht in bouwmaterialen. Het risico op het scheuren of barsten van de vloer of muren is met een bouwdroger om deze reden dan ook erg klein.

Versnellen droogproces: hoe pak je dit het beste aan


Tijdens de laatste fase van de bouw, de afbouw, komt een hoop stress. Er is nog een hoop te doen voordat een woning afgeleverd of er ingetrokken kan worden. Daarom is het vervelend dat juist in deze fase er veel gewacht moet worden voordat een bepaald deel van de woning weer opgedroogd is. Sneller bouwdrogen is in dit geval een goede uitkomst.Sneller bouwdrogen scheelt in de planning

De planning van de aannemer of van jou als eigenaar van de woning kan al snel in de soep lopen omdat je weken moet wachten voor dat iets droog is. Alleen al bij het leggen van een vloer zul je meerdere malen moeten wachten.

Zou het niet fijn zijn als het versnellen droogproces hierbij een handje kan helpen? Tijdens de laatste fase komt er namelijk veel vocht vrij waardoor het droogproces per onderdeel meerdere weken in beslag kan nemen.

De eerste stap is het plaatsen van een bouwdroger. Maar soms gaat dat niet snel genoeg. Wat is nog gunstiger met sneller bouwdrogen in het achterhoofd?

Versnellen droogproces: Ventilator en bouwdroger, gouden combinatie

Als je met een strakke planning zit, dan is de truc om naast een bouwdroger een ventilator te plaatsen. Deze ventilator versterkt de vochtopnemende kwaliteiten van de bouwdroger met ong. 30%.

De ventialor zorgt voor een sterkere luchtstroom. Hierdoor kunnen watermoleculen sneller verdampen. Daarbij is het wel belangrijk dat de ventilatoren zo gericht staan dat deze langs het oppervlak blazen. Het blazen op het oppervlak zelf zorgt namelijk niet voor het sneller bouwdrogen.

Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het gebouw verwarmd wordt. Bij een te lage temperatuur komt er geen vocht vrij. Bij een kamertemperatuur van tussen de 20 en 25 C° zal de kamer veel meer vocht afgeven wat voor het versnellen droogproces gunstig is.

Waarom een bouwdroger gebruiken na brandschade?


Wanneer er brandschade in je woning is ontstaan, dan heb je een behoorlijke klus om je woning weer op orde te krijgen. Ook wanneer de brand eenmaal geblust is, blijft er de mogelijkheid bestaan dat je woning blijvende schade oploopt. Daarom is het ten zeerste aangeraden om me teen bouwdroger brandschade te niet te doen.Welke schade kan na brandschade ontstaan

Zelfs als de brand geblust is, is er een grote kans dat je woning nog niet gevrijwaard is van schade. Na een brandje in het huis verandert namelijk de samenstelling van de lucht aanzienlijk. Deze samenstelling van de lucht heeft weer gevolgen voor de rest van het huis.

Allereerst neemt na het ontstaan van een brand de luchtvochtigheid sterk toe. De brandweer blaast namelijk door te blussen een hoop vocht in de lucht welke na afloop aanwezig blijft en schimmels kan veroorzaken.

Dat is niet het enige. Door een brand komt er ook zoutzuurdamp in de lucht. Deze damp kan gaan reageren met metalen oppervlakken zoals dat van de wasmachine waardoor corrosie kan ontstaan. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen om met een bouwdroger brandschade te voorkomen.

Met een bouwdroger brandschade voorkomen niet prijzig

Het huren van een bouwdroger hoeft niet duur te zijn. Wanneer je na brand- of waterschade een bouwdroger huurt, kun je de huurkosten declareren bij je brandverzekering.

Als je dus slachtoffer bent van een brand in huis, twijfel dan niet om verdere schade te voorkomen om via een bouwdroger brandschade verder te verhelpen.

Hulp bij waterschade nodig? Wij hebben de oplossing


Waterschade is een nachtmerrie voor zowel nieuwe als oude huisbezitters. De gevolgen van waterschade veroorzaakt door bijv. slechte isolatie of een lekkage kunnen behoorlijk uitlopen. Daarom is het belangrijk hulp in te schakelen bij waterschade. Door zelf tevergeefs het probleem proberen op te lossen kan het namelijk alleen maar erger worden.Wanneer je echter een professional inschakelt, dan zullen zij je advies geven hoe je het beste om kunt gaan met waterschade. Bovendien helpt een professional je niet alleen met het oplossen van de oorzaak van waterschade maar ook met de gevolgen ervan.

Waterschade verhelpen met een bouwdroger

Een van de gevolgen van waterschade is een hoog vochtgehalte in het huis. Hierdoor ontstaan schimmels die de constructie van jouw woning aantasten.

Een uitstekende manier om het vochtgehalte terug te brengen is door met een bouwdroger waterschade te verhelpen door deze rechtstreeks uit de lucht op de zuigen. Hierdoor zal de lucht minder vochtig worden waardoor vocht uit de omgeving wordt aangetrokken.

Het resultaat is dat de waterschade vele malen sneller opdroogt. Deze methode is niet alleen handig voor hulp bij waterschade maar kan ook worden gebruikt in het geval van overstroming of brand.

Bouwdroger waterschade is verzekerd

Bang dat hulp bij waterschade inschakelen veel geld gaat kosten? Het huren van een bouwdroger wordt bij water- en brandschade gedekt door jouw brandverzekering. Neem dus nog vandaag contact op om met een bouwdroger waterschade te verhelpen.Vochtprobleem oplossing gezocht en gevonden


Een vochtprobleem oplossing zoeken heeft voor iedere huiseigenaar met een vochtprobleem een hoge prioriteit. Vocht in een woning kan voor een hoop ellende zorgen: schimmelvorming, waterschade en nog veel meer. Dit alles leidt er toe dat de constructie van je huis minder stabiel wordt en heeft waardevermindering van het huis tot gevolg.Vochtproblemen oplossing zoeken; waar beginnen?

Wil je dit fiasco voorkomen, dan komt een vochtproblemen oplossing goed van pas. Maar waar is deze oplossing te vinden?

Vocht in de woning kan op meerdere manieren ontstaan. Een lekkage is de meest voor de hand liggende reden en in dit geval zul je eerst de lekkage moeten opsporen en verhelpen voordat je het vochtgehalte in je huis kunt reduceren.

Een andere veel voorkomende reden voor teveel vocht in huis is het gebrek aan goede isolatie. Ga na of alle muren wel goed geïsoleerd zijn.

Vochtprobleem oplossing gevonden; wat nu?

Als je eenmaal de vochtproblemen oplossing hebt gevonden en toegepast, zul je echter het vocht dat nu in de woning aanwezig is, moeten opdrogen. Vocht in de lucht trekt zich namelijk in alle onderdelen van een woning.

De beste manier om dit te doen is het inzetten van een bouwdroger. Deze haalt vocht uit de lucht waardoor meer vocht uit de woning onttrokken kan worden.Hoe kunt u het beste vochtproblemen vermijden?


Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom is het belangrijk om te voorkomen dat er teveel vocht verzameld in een woning. Schimmel is een hardnekking probleem en het zoeken en vinden van een geschikte schimmelvlekken oplossing kost tijd, geld en een hoop frustatie. Je kunt daarom het beste schimmelvlekken verhelpen door deze van te voren te voorkomen.Waarom schimmelvlekken verhelpen?

De meest efficiënte schimmelvlekken oplossing is dus het ontstaan van vocht in de muur, vloer en andere bouwmaterialen te voorkomen. De vraag is echter hoe je vocht van deze bouwmaterialen kunt onttrekken. Hierbij speelt de gehalte aan vocht in de lucht van een woning of ruimte een grote rol.

Wanneer een ruimte veel vocht bevat, dan zal er namelijk weinig tot geen vocht van de bouwmaterialen onttrokken worden. Er zal dus vocht in de muren en in de vloer blijven met alle gevolgen van dien. Door de aanwezigheid van vocht krijgen schimmels de kans om zich te ontwikkelen. Omdat schimmels er niet appetijtelijk uitzien en bovendien de constructie van het huis aantasten, is schimmelvlekken verhelpen dan ook ten zeerste aan te raden.

De schimmelvlekken oplossing: een bouwdroger

Het tegenovergestelde van bovenstaande is ook waar: als er minder vocht in de lucht zit, dan zal de lucht meer vocht uit de omgeving, en dus bouwmaterialen als chape en verf, onttrekken. Dit is een groot voordeel omdat het anders erg lastig is om vocht uit deze materialen te verwijderen.

Als je er rekening mee houdt dat een gemiddelde woning na oplevering nog zo'n 5.000 liter vocht bevat door de werkzaamheden die zijn uitgevoerd in de fase voor de afwerking van de woning, dan kun je voorstellen dat nieuwe huiseigenaren mogelijk voor een probleem komen te staan.

Een bouwdroger is in dit geval de ideale schimmelvlekken oplossing. Door vocht uit de lucht te onttrekken met de bouwdroger, zal er meer vocht uit het plaster- en chapewerk vrijkomen om dit tekort aan te vullen. Hierdoor krijgt schimmel geen kans en kun je dus schimmelvlekken verhelpen.

Het resultaat is dat je met een gerust hart kunt beginnen met de afwerking van een huis, of, als dit al gedaan is, je geen zorgen hoeft te maken over schimmels.

lochtontvochtiger huren

ontvochtigerHoe krijg ik een beter resultaat bij chape werken


Voordat je een vloer aanlegt, zul je eerst een ondergrond moeten aanleggen. Het leggen van een ondergrond wordt ook wel chape werken genoemd. Het is van uiterst belang dat je dit zorgvuldig en op de juiste manier doet. Zo niet, dan kan dit beschadiging van de vloer leiden. Chape werken drogen is dan ook noodzakelijk!Hoe lang de chape werken drogen, is voor een groot deel afhankelijk van wat voor vloer je gaat aanleggen. Bij een tegelvloer duurt het chape werken drogen minder lang dan in het geval van een parket- of laminaatvloer. De dikte van een chape laag is afhankelijk van het type vloer dat deze laag moet dragen. Een chape laag moet minimaal 5 cm dik zijn om een vloer te kunnen dragen. In de praktijk worden de meeste chape lagen tussen de 9 - 10 cm dik gesmeerd.

Zoals eerder in het artikel al is aangegeven is het drogen van chape essentieel voor het behoud van de vloer. De volgende vuistregel is van toepassing: voor iedere 1 cm chape die u aanlegt, zul je uit moeten gaan van 7 tot 10 dagen droogtijd. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende weersomstandigheden.Toch kun je de chape droogtijden verkorten. De droogtijd hangt ook voor een groot deel af van de samenstelling van de chape. Door de juiste balans van zand, cement en water te mengen, kun je de droogtijd verkorten en heb je bovendien een betere constructie.

Een andere goede oplossing voor het drogen van chape is het neerzetten van een bouwdroger. Een bouwdroger zuigt het vocht uit de lucht, waardoor de droogomgeving minder vochtig is. Het resultaat is dat de chape sneller kan drogen. Dit levert veel voordeel op omdat je eerder je vloer, ongeacht welk type, kunt plaatsen en dus vooruit kunt lopen op de planning.

Hoe laat je pleisterwerk sneller drogen


Je bent bezig met de laatste fase van een nieuwbouw project of het renoveren van een huis. Het einde is er bijna. Toch zijn er nog een heleboel dingen die moeten afgewerkt worden. Maar voordat je deze taken kunt uitvoeren ,zou eerst de chape moeten drogen.Chape drogen lastig in te plannen

Het laten drogen van chapewerken is lastig in te luchtontvochtiger plannen. Dit is vervelend want je wilt een tijdstip doorgeven aan de tegelzetter of vloerlegger zodat je verder kunt naar de volgende taak op de lijst. Het is dan vervelend dat je voor een lange periode stil komt te staan.

Over het algemeen kun je uitgaan dat een laag van 5 cm chape of minder voor iedere cm uit kan gaan van een week droogtijd. Is de laag die aangebracht is nog dikker, dan kun je voor elke cm dikker dan 5 cm uitgaan van een droogtijd van twee weken. Chape drogen duurt eenmaal een behoorlijke poos.

Waarom is het belangrijk om chape te laten drogen?

Afgaande van de bovenstaande informatie kun je er dus bouwdroger huren op rekenen dat het een aantal weken gaat duren voordat je verder kunt met de vloer. De chape moet namelijk eerst helemaal opgedroogd zijn.

Chape drogen is één van de belangrijkste stappen in de laatste fases van een bouwproject. Wanneer de chape niet geheel is opgedroogd, bevindt er zich nog vocht in de ondervloer. Wanneer de temperatuur stijgt, zal dit vocht omhoog trekken. Wanneer de vloer dan eenmaal gelegd is, zorgt dit vocht dat de vloer krom trekt.

De droging van chape versnellen

Als je je eenmaal in de laatste fase van het project bevindt, dan wil je eigenlijk zo snel mogelijk klaar zijn. Je haasten is zelden goed, maar gelukkig is er voor chape drogen een oplossing die de droogtijd kan verkorten.

Op het eerste gezicht zou het plaatsen van een straalkachel of een gaskanon een goede optie zijn. In de praktijk levert deze oplossing juist meer problemen dan voordeel op. Door de onregelmatige verdamping die ontstaat bij het inzetten van deze apparaten kunnen er barsten in de chape ontstaan.

Een beter manier is het neerzetten van een bouwdroger. Een bouwdroger condenseert: dit betekent dat deze droger deeltjes vocht in de lucht opzuigt en in plaats daarvan droge lucht uitstoot. Het resultaat is dat de chape geleidelijk aan hydrateert. Dit resulteert in het sneller drogen van de chape zonder dat er barsten ontstaan!

Waarom een bouwdroger huren een goed keuze is


In Nederland en België heerst de misvatting dat wanneer het eenmaal zomer is, een bouwdroger huren niet meer noodzakelijk is. U zult er echter versteld van staan hoe lang het nog kan duren voordat verf en gipswerk daadwerkelijk gedroogd is, met alle risico's van dien.Eigenlijk is dit geen wonder. Onze zomers zijn iet zo heet en droog zoals men deze in het zuiden ervaart. Sterker nog, in de zomer wilt de vochtgehalte van de buitenlucht nog zelfs wel eens toenemen en een zomers buitje is dan ook niet ongewoon. Al deze zaken kunnen het gedane werk te nietdoen wanneer u geen bouwdroger gaat huren.

Wat kan er zoals misgaan zonder bouwdroger?

Wat kan er mis lopen als u het huren van een bouwdroger niet de moeite waard vind?

Allereerst loopt uw verbouwing vertraging op omdat door de vocht in de lucht het drogen van stucwerk en verf langer duurt. Dit is vooral vervelend en niet zo schadelijk.

Het wordt ingewikkelder http://www.buildingdryer.be/bouwdroger-kopen wanneer er door de bouwdrogers vocht in de lucht schimmels de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Deze schimmels zorgen voor stank, verzwakken beton- en houtconstructies en zien er bovendien niet appetijtelijk uit.

Daarnaast hebben schimmels een negatief effect op al uw verf- en stukadoorwerkzaamheden. U zult na het verwijderen van vocht en schimmels opnieuw alles moeten verven en stuccen

Is een bouwdroger huren genoeg?

Bent u met het huren van een bouwdroger al helemaal klaar? Ja en nee.Wanneer het buiten koud is komt het coht niet meer in de lucht. Dit betekent echter niet dat er geen vocht meer bouwdroger op de werkplek aanwezig is.

Het is aan te raden om tijdens de verbouwing vocht uit alle materialen te onttrekken. Dit kunt u doen door naast een bouwdroger huren ook een bouwkachel te plaatsen. Deze verwarmt de ruimte waardoor vocht in de lucht vrij komt. Deze vochtige deeltjes worden dan uit de lucht gehaald door de bouwdroger.

Het resultaat is dat u niet op een later moment, wanneer de temperatuur stijgt, alsnog schade ondervindt van http://www.bouwdroger.info/webshop/N_grp_13-1.html vocht in de lucht. Opnieuw een overtuigend argument voor een bouwdroger huren.

Versnelling bouwdroging


Bij de verbouwing of bouw van een huis of ander gebouw kan de droging versneld worden op 2 manieren ,die in combinatie de droogtijd nog versnelleren.

Ventilatie aanzetten

De eerste manier is door het plaatsen van een krachtige ventilator. Hiermee is het mogelijk de ontvochtigingscapaciteit met 50% te laten toenemen. Want door de sterkere luchtstroming langs het materiaaloppervlak vindt er een snellere verdamping plaats waardoor er een versnelling in het droogproces optreedt. Daarbij is het zeker nodig ,dat de ventilatoren niet rechtstreeks op de muren en/of plafonds blazen. Het is uiterst belangrijk dat men deze steeds langs de oppervlakten laat blazen.

Verwarmings toestel installeren

De tweede manier is door het plaatsen van een verwarmingstoestel, het liefst in aanvulling op de ventilator.

De goede reden hiervoor is dat bij een temperatuur tussen 0 en 7 graden de bouwmaterialen te weinig vocht afgeven en in die situatie de bouwdroger niet effectief te werk kan gaan. Want het is een gegeven dat hoe hoger de temperatuur in het gebouw is, hoe meer vocht de muren zullen afgeven. Zeker in de wintermaanden is het advies voor een versnelling van het bouwdroogproces continue bij te verwarmen. Hiervoor zijn verwarmigstoestellen bij de gespecialiseerde bouwdroogleverancier verkrijgbaar,die zijn speciaal ontwikkeld voor bouwdroging

Bouwdroog tip nummer 2


Zoals in tip nummer 1 al is aangegeven, is het voor een snelle droging zaak dat een combinatie van bouwdrogers en bouwkachels danwel heaters wordt ingezet om de lucht in het gebouw op een dusdanige temperatuur te brengen dat het vocht goed vrijkomt en kan worden opgelost.

De ideale droogtemperatuur ligt op het niveau van rond de 20°Celcius. Daarbij geldt dat hoe warmer het in het gebouw is, hoe sneller het bouwdroger bouwvocht zal verdampen. Een professioneel verhuurbedrijf zoals bouwdrogers kan u tevens adviseren over een aan uw gebouw aangepast verwarmingsapparaat.

Zoals ook in bouwdroogtip 1 is vermeld, verdampt er bij een koude temperatuur, onder de grens van 7 °Celcius, nauwelijks meer bouwvocht uit bouwmaterialen. Dus heeft het ook weinig zin meer in koude ruimten bouwdrogers in te zetten.

Kortom, zorg dat de binnentemperatuur in de bouwruimten rond de 20° Celcius ligt voor een optimaal resultaat. En voorkom ten allen tijde dat de temperatuur onder de 7°Celcius zakt.